24. april 2015

Draumen om millionen – gratis råd!



Det skjer noko i oljeøkonomien. Folk misser jobbane sine. Oljeprisen er låg. Me har vore der før, og det vil sikkert gå over. Men kanskje opnar dei nye tidene for realisering av nye draumar? Nød lærer naken kvinne å spinne, som kjent.

Av ein eller annan grunn har munnhellet ”Viss eg fekk ein million, så skulle eg…” ei særleg tiltrekningskreft på folk. Og det fører meg til artikkelen som Magasinet hadde rundt årtusenskiftet. Mange velformuande blei rett og slett stilt spørsmålet ”Hvordan tjente du din første million?” og ”Hvordan kan jeg tjene min første million?” Det første er ikkje så interessant, men nedafor har eg samla kva nokon millionærar svara på det siste spørsmålet: 

”Se kva folk driver med, og finn det de har behov for. Så må du dekke det. Det kan godt være lite, men veldig mange folk må trenge det.”
Tom W. Ottmar, nettguru
”Den sikreste måten å tjene penger på, er å investere i aksjer i egen bedrift dersom det er mulig.”
Kalle Lisberg, mediekongen
”Du må finne noe du virkelig brenner for. Hvis målet er en million, bommer du. (…) Se på pengene som en bonus, og vær innstilt på å jobbe døgnet rundt.”
Rebecca Mahboubi, Bager & Juice-dronningen
”Det er bare ærlig hardt arbeid som kan gi deg millionen. Raske penger er det få som klarer.”
Bent Stiansen, sjefkokken
”Da må du ha en drivkraft inni deg. Og et mål. Resten går av seg selv.”
Ingen Ellen Sandåker Nicolaisen, frisørfyrstinnen
”Det må jo være å  skrive en god krim – det er bare å prøve.”
Unni Lindell, krimdronningen
”Lytt til råd fra Carnegie – et meklerhus som gir råd til fattigfolk om hva småsparerne bør gjøre med pengene sine – og gjør det motsatte. Jeg har prøvd, og det stemmer.”
Rune Andersen, standuper
”Min filosofi er at hvis du er for glad i penger, blir du ikke rik. Du må gjøre det du liker, og gjøre det enda mer. Hvis ikke kan du utføre et bankran eller spille på lotto.”
Odd Reitan, matkongen
 ”Jobb”
Anne Karin Elstad, forfatterdronningen
 ”Gjør din hobby til ditt yrke. Ikke bruk penger før du har dem.”
Øystein Stray Spetalen, investorkongen
Mitt råd? Korfor er det akkurat millionen som er blitt den saliggjerande summen? Ei nær meg oppnådde måla sine ved å ha tilgang til 200 000 kroner. Poenget? At du må finna det du brenn for først! Det som er drivkrafta i livet ditt. Det som gir uttrykk for naturtilstanden i deg. Eg trur draumen om millionen først og fremst er ei form for prokrastinering, at ein utset det ein eigentleg brenn for. At millionen på konto uansett er så langt framme, at ein er sikker på at det aldri kjem noko ut av. Ingenting er tryggare enn det.

Sjølv burde eg ha satsa vidare på ein ny magetrimstil, slik eg fekk diplom for på ein vintersportsdag på Åsane Folkehøgskule i 1985!


D17/15
7-162

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar