23. desember 2016

Gullkorn på nett



Livets leksikon kallar eg alle desse bøkene med utklypp som er utgangspunktet for Hovlandi50-bloggen. Vanlegvis kjem essensen av det eg har samla på, fram i sjølve teksten i dei artiklane eg har samla på. Men av og til peikar det fram mot noko anna, og det er eit par slike tips du skal få no, som ei julegåve frå meg til deg!

Avisa Dag og Tid har ei spalte der folk kan senda inn tre favorittar, der alle tema er lov! Og då meiner eg absolutt alle tema. Både kjende og ukjende sender inn, ser eg. Eg har festa meg ved YouTube-favorittar frå Eskil Skjeldal, som er ein skribent ein kan støyta på i ein del aviser. Eg har festa meg ved den første favoritten hans – Kjell «Kjellen» Bigset. Kjellen slo seg opp som ferjemann i MRF, fortel Skjeldal. No er han flytta til Fjord1, oppgåvene er dei same: køyre buss, ta imot pengar, få plassert bilane rett på ferja. Men Kjellen er også forbanna, får me vita, og resultata av dette kan du altså sjå på YouTube. Skjeldal synest videoane om valet i 2001 er best, men eg starta kikkinga på Julekalenderen frå 2014 i dag, og ser at eg har fått ein favoritt som eg nok kjem til å besøkja i julehelga. Kos deg med Julekalenderen til Kjell «Kjellen» Bigset du også!




Det kan kjennast som ein kontrast å gå over til det neste klippet eg har lyst å fortelja om. Då skal me til Ted.com. Viss du enno ikkje er kjent med denne nettstaden, så er staden å starta no. Her finn du føredrag på 18 minutt kvar, gratis tilgjengeleg! Elizabeth Gilbert heiter forfattaren som fekk seg ein fantastisk suksess med boka spis elsk lev. I føredraget om kreativitet, som no er sett av 12 158 353 menneske, spør ho seg sjølv kva du gjer når dei fleste meiner at ho har den store suksessen bak seg? Men eg vil jo framleis vera aktiv i livet, og har mange tiår framfor meg med potensiale for kreativitet, meiner ho sjølv. Ho snakkar om den kjenslemessige risikoen ved kreativitet, og ta gjerne ein tur innom den også. 


Slik sett er jo Kjell Bigset eit eksempel på at det er berre å la det stå til, få det ut!
Med dette ønskjer eg alle ei deileg julefeiring. 

D104/23+129


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar