30. desember 2016

Kvardagstrivselen



Eg er klar over at me skal gjennom nyttårsfeiringa først, og gjera unna den første raude heilagdagen i det nye året, men så er kvardagen der. Dagane som me alle står opp til, og som det ligg i vår lodd å prøva å gjera det beste ut av. Det må me også gjera i 2017, sjølv om USA får ny president som kjem til å prega i alle fall nyheitsmedia. Framleis er det ei slags oljekrise her vest, mange har mista jobbane sine. Men det finst entusiasme og glede også – Gudegneist! Så no skal me ta med oss litt av dette i det nye året, representert av eit knippe arbeidsfolk som Stavanger Aftenblad intervjua tidlegare i år. 


            Sceneteknikar Aslak Lange arbeider på Rogaland Teater, ein god plass for han å vera, med mange flotte folk, stadig nye koreografar og regissørar som kjem utanfrå og som han får samarbeida med!

            Elektrikar Monica Erdal melder seg alltid når sjefen har fått inn ein jobb om feilsøking. Ho synest det er kjekt å finna feil og læra korleis det har oppstått. Og ho likar samhaldet med kollegaene!

            Laila M. Byberg er ansiktsmålar! Ho synest det er like kjekt kvar gong ho ser smilet til den som blir malt. Særleg på sjukehuset, der mange av barna er i lange periodar. Det smilet som kjen når dei ser seg sjølv i spegelen, gir henne mykje. Tenk å bli møtt av denne kommentaren: Eg blei så glad då eg så deg!


            Bussjåførar møter jo me som er glad i Kolumbus ofte. Hamed Muhammad er ein av desse. Han køyrer minibuss for Rogaland Taxi og synest alltid det er kjekt å køyra menneske. Han synest det er fint å kjenna at han hjelper dei til å rekka møte og fly og koma trygt fram der dei skal. Dei blir glade og takknemlege. 


            Elisabeth Dyvik Nevland er lærar i Sandnes-skulen. Ho likar dei magiske stundene i klasserommet: Når elevane fungerer godt saman, når ho ser at dei har det trygt og godt og lærer noko og undervisningsopplegget fungerer opp mot optimalt. 

            Kjoleseljaren Inger-Johanne Egeland Rodvelt sel kjolar frå eigen butikk i Stavanger. Det som gjer at ho trivst i jobben sin, er at ho skaper gode relasjonar til kundane sine. Å yta god service er viktig. Då kan faktisk kundane bli venene hennar. Og så eit godt råd frå Inger-Johanne, når ho blir spurt om kva som er løyndomen med å trivast på jobb. Du står opp, seier ho, ikkje til ein jobb, men til eit liv. Ho tenkjer alltid på jobben. Den er livet hennar, og det gjer det lett å gå på jobb. 


            Så no kan berre 2017 koma. Livet står klar til å ta imot deg!
            Takk for det gamle!

D105/82-84


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar